Hier kun je straks je elektrische SKODA iV opladen

Wat hebben de SUPERB iV plug-in hybride en de volledig elektrische CITIGOe iV gemeen? Je kunt ze overal opladen met stroom – thuis, op het werk en onderweg. SKODA is druk bezig met de voorbereidingen.


Laadpalen

Gewone auto’s hebben tankstations nodig en elektrische modellen kunnen niet zonder laadpalen. Verspreid door Europa staan er al meer dan honderdduizend. “Een goed begin,” vindt CEO SKODA AUTO Bernhard Maier, “maar niet genoeg voor de toekomstige vraag”. Daarom roept Maier overheden en de energie-industrie op om meer te investeren in elektrisch rijden.

SKODA geeft zelf het goede voorbeeld door bij de fabrieken in Mladá Boleslav, Kvasiny en Vrchlabí maar liefst 7.000 laadpunten te plaatsen. SKODA-medewerkers zullen wel glimlachen als vrienden informeren waar ze hun elektrische auto eigenlijk opladen…


SKODA en IONITY

Nederlanders met volledig elektrische auto’s profiteren van SKODA’s bijdrage aan IONITY – een Europees netwerk van snelladers. Zij kunnen Europa moeiteloos doorkruisen door van IONITY-station naar IONITY-station te rijden. Op elke locatie staan gemiddeld 6 snelladers met CCS-stekker. Dit is het stekkersysteem dat SKODA gebruikt voor zijn volledig elektrische iV-modellen, zoals de CITIGOe iV en de VISION iV.


Volle accu voor 8 euro

Het laadvermogen van de IONITY-laadpalen is met 350 kW toekomstbestendig. Niet één elektrische auto kan op dit moment zo snel opladen. Dat wil zeggen dat elke volledig elektrische SKODA iV er laadt met zijn maximale snelheid: van de CITIGOe iV tot de VISION iV. Een laadsessie kost 8 euro, ongeacht hoeveel stroom je ‘tankt’. Betalen doe je met je mobiele telefoon.


Snelladen in Nederland en Europa

De eerste 100 IONITY-locaties van Europa zijn al in gebruik en in de komende 18 maanden volgen er nog eens 300. In Nederland werkt IONITY samen met Shell. De locaties in Apeldoorn en Tolnegen (tussen Apeldoorn en Amersfoort) zijn al operationeel. Op de landkaart op de IONITY-website kun je zien waar de stations staan en waar er wordt gebouwd.


SUPERB iV opladen

Met een SUPERB iV heb je helaas niets aan deze snelladers. De stekker past niet en de hybridetechniek is er niet op berekend. Als je een plug-in hybride rijdt, plug je in bij gewone laadpalen en wallboxen die je bij steeds meer bedrijven, supermarkten en parkeergarages vindt. Er staan er meer dan 30.000 verspreid door ons land. Geen Europees land heeft er zo veel. Je betaalt eenvoudig met een door SKODA verzorgde laadpas.


Wallbox van SKODA

Er gaat echter niets boven een eigen wallbox. Die hoef je met niemand te delen en is dus nooit bezet door een ander. Tijdens de onthulling van de SUPERB iV en de CITIGOe iV vertelde Bernhard Maier over SKODA’s plannen om wallboxen bij mensen thuis te installeren en onderhouden. Dat is gewoon Simply Clever.