Een ongeluk(je) is al erg genoeg. Dat mag geen nare financiële gevolgen hebben. U kiest dus een verzekering die uw schade zoveel mogelijk beperkt.

Optimale bescherming

Of u nu kiest voor een nieuwe of voor een gebruikte Volkswagen, u wil uw bezit optimaal beschermen. Speciaal voor de Volkswagen rijder heeft Volkswagen Verzekeringen twee verzekeringsmogelijkheden ontwikkeld. Beiden bieden u een aantal specifieke Volkswagen voordelen tegen een zeer aantrekkelijke premie. Zo is er in de premieberekening van de Volkswagen Verzekering rekening gehouden met de lage reparatiegevoeligheid van uw auto.

De Volkswagen Polis

Laag tot geen eigen risico

De Volkswagen Polis kent een laag eigen risico. Gaat u voor uw reparatie naar de Volkswagen dealer, dan heeft u in de meeste gevallen zelfs helemaal geen eigen risico.

Uw Volkswagen dealer is uw betrouwbare adviseur

Is er sprake van schade, heeft u vervangend vervoer nodig of wilt u gedegen advies, ga dan naar uw Volkswagen dealer. Hij is de aangewezen persoon die u graag te woord staat en altijd 100% zorg zal dragen voor uw Volkswagen.

Elke Volkswagen dealer helpt u bij ruitschade

Bij ruitschade kunt u 24 uur per dag terecht bij het landelijk netwerk van Volkswagen dealers. Daarvoor kunt u op elk tijdstip het landelijke Volkswagen Servicenummer bellen. En niet onbelangrijk: u krijgt een korting van € 65,- op uw eigen risico. Bij ruitreparatie door harsinjectie geldt zelfs in het geheel geen eigen risico.

Hoge Bonus-Malus korting

Volkswagen Verzekeringen neemt het aantal schadevrije jaren van uw huidige verzekeraar over. U kunt tot maar liefst 75% korting op uw premie opbouwen.

Gescheiden Bonus-Malus ladder voor WA en Casco

U kent vast wel het systeem van de Bonus-Malus ladder waardoor de hoogte van de premie bepaald wordt. Na elk schadevrij jaar stijgt u een trede en krijgt u meer korting (de bonus), tot het maximum van 75% korting bereikt is. Maar bij schade daalt u op de ladder en raakt u de Bonus-Malus korting soms gedeeltelijk kwijt. Bij de Volkswagen Verzekering is dat echter niet het geval, omdat voor WA en Casco twee afzonderlijke Bonus-Malus ladders worden gehanteerd. De No-Claimkorting wordt dus afzonderlijk over het WA-deel en het Cascodeel van uw verzekeringspremie berekend. WA-schade heeft dus geen invloed op de Cascokorting en omgekeerd heeft een Cascoschade geen invloed op de WA-korting. Zo profiteert u bij de Volkswagen Verzekeringen optimaal, want dit systeem kan u flink wat geld besparen.

WA-dekking tot € 2.500.000,-

Wanneer u schade aan een ander veroorzaakt valt dit onder de WA-dekking; de Wettelijke Aansprakelijkheidsdekking. Omdat de schadebedragen tegenwoordig steeds hoger worden, heeft Volkswagen Verzekeringen een dekking tot € 2.500.000.

Gratis borgsom in het buitenland

In sommige landen staat u na een ongeval juridisch uitermate zwak, of u nu ‘schuld’ hebt of niet. Het komt voor dat u tijdens het vooronderzoek enkele dagen in hechtenis wordt genomen, tenzij er een flinke borgsom wordt betaald. Volkswagen Verzekeringen laat u ook in die precaire situatie niet in de steek en betaalt direct de gevraagde borgsom, zelfs tot een maximum van € 23.000,-.

Premiekorting voor goedgekeurd alarmsysteem

In de regel voldoet het standaard Volkswagen alarmsysteem aan de alarmeisen van Volkswagen Verzekeringen. Beschikt uw Volkswagen over een TNO-SCM gecertificeerde Klasse 3 beveiliging, dan krijgt u een korting over uw premie van maar liefst 5%. Beschikt uw Volkswagen echter over een Klasse 4/5 alarm met identificatie, dan krijgt u totaal een korting op uw premie van maar liefst 10%!

Ruime dekking voor accessoires en alarminstallaties

Standaard (dus zonder extra premie) zijn uw audio installatie en andere accessoires meeverzekerd tot een bedrag van € 500,-. Uw SCM / TNO goedgekeurde alarminstallatie is gratis meeverzekerd tot een bedrag van € 700,-.

Betalingsgarantie bij schadeherstel

Als uw auto na een ongeluk(je) hersteld moet worden, wilt u niet voor bank spelen. Afhankelijk van het eigen risico hoeft u bij Volkswagen Verzekeringen nooit een cent voor te schieten. Volkswagen Verzekeringen betaalt de rekening rechtstreeks aan de Volkswagen dealer.

De Volkswagen Pluspolis

Bovenop de ruime specificaties van de Volkswagen Polis kent de Volkswagen Pluspolis een nog completere dekking met interessante extra’s.

De bijzondere extra’s van de Volkswagen Pluspolis:

  • Geen Eigen Risico
  • Altijd vervangend vervoer: schade, diefstal hele auto en totaal verlies
  • 36 maanden nieuw waarderegeling!
  • Standaard: Schadeverzekering voor inzittenden
  • Uw Volkswagen is W.A. volledig casco (all-risk) verzekerd

Meer weten?

Mocht u nog vragen hebben, stuur ons een bericht via ons contactformulier of een e-mail naar info@ponoccasion.nl. U kunt natuurlijk ook bellen met één van onze verkoopadviseurs of zelf alvast bekijken bij de Volkswagen Privé Plan welke mogelijkheden het best bij u passen