Volkswagen Tiguan nu ook als krachtige en sportieve eHybrid

De Volkswagen Tiguan is er nu ook met een plug-in hybride-aandrijflijn. Daarmee is hij krachtig, efficiënt én praktisch. En dankzij de ‘full option’ R-Line Business+-uitvoering biedt hij ook volop sportiviteit en luxe. De Tiguan 1.4 TSI eHybrid R-Line Business+ is leverbaar vanaf € 46.690*.

De krachtigste variant in de Tiguan line-up

Met een systeemvermogen van 180 kW/245 pk en een maximumkoppel van 400 Nm is de Tiguan 1.4 TSI eHybrid R-Line Business+ de krachtigste variant in de Tiguan line-up. In GTE-modus ondersteunt de elektromotor de 1.4 TSI (met standaard zestraps DSG-automaat). Dit samenspel leidt tot een acceleratie van 0-100 km/u in maar 7,5 seconden en een topsnelheid van 205 km/u. Het gemiddelde verbruik is vastgesteld op 1,8 l/100 km (CO2: 41 g/km)**. De Tiguan eHybrid is daarbij heel praktisch: hij mag aanhangers met een gewicht tot 1.800 kg trekken.

db2020au01530-large

Geruisloos en emissievrij

De Tiguan 1.4 TSI eHybrid start altijd in e-modus. De lithium-ion accu maakt een elektrische actieradius van 47 kilometer** mogelijk. Dat betekent dat het merendeel van alle dagelijkse ritten geruisloos en lokaal emissievrij is af te leggen. Het laden van de accu duurt bij een publiek laadpunt of een wallbox (3,6 kW wisselstroom) 3 uur en 40 minuten.

db2020au01531-large

Sportieve luxe

De Tiguan eHybrid wordt standaard geleverd in de ‘full option’ R-Line Business+-uitvoering met sportieve elementen als 19 inch lichtmetalen velgen, het R-Line in- en exterieurpakket, Sport-comfortstoelen en een multifunctioneel met leder bekleed sportstuur. En voor optimaal comfort en maximaal gebruiksgemak beschikt de Tiguan eHybrid R-Line Business+ ook over de Digital Cockpit Pro, het Executive-pakket met onder meer het navigatiesysteem Discover Media, verkeerstekenherkenning, spraakbediening en een alarmsysteem. LED Matrix-verlichting (IQ. Light), progressive Steering en Keyless Access inclusief Easy Open ronden de R-Line Business+-trim af.

De nieuwe Tiguan 1.4 TSI eHybrid is per direct te bestellen. Hij is er, inclusief vier jaar garantie vanaf € 46.690*.


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie volkswagen.nl.
** De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.
*** Het genoemde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.