Volkswagen Passat completer en bereikbaarder dan ooit

De Volkswagen Passat gaat het nieuwe modeljaar in met belangrijke wijzigingen. Het succesvolle model is er voortaan in drie nieuwe uitvoeringen: de Business, R-Line Business+ en GTE Business. De standaarduitrusting wordt verder uitgebreid en tegelijkertijd scherpt Volkswagen de prijzen aan, waardoor de Passat nu al leverbaar is vanaf € 37.995* (Passat Variant vanaf € 40.525*).

De Volkswagen Passat en Volkswagen Passat Variant nu standaard rijker uitgerust dan ooit

De standaarduitrusting van de Volkswagen Passat en de Volkswagen Passat Variant is nu completer dan ooit. Alle modellen zijn voortaan standaard uitgevoerd met de automatische DSG-transmissie, de Digital Cockpit (digitaal instrumentenpaneel) en een achteruitrijcamera. Bovendien geldt voor elke Passat nu een garantietermijn van 4 jaar.

Volkswagen Passat bereikbaarder dan ooit - Visual (1)

Business als basis

Het vernieuwde Passat-gamma start met de Business-uitvoering. Die beschikt standaard over de hierboven genoemde features en daarnaast over LED-koplampen, navigatie Discover Media, automatische airconditioning, Voice control, We Connect app en Travel Assist, dat gedeeltelijk autonoom rijden bij snelheden tot 210 km/u mogelijk maakt. De R-Line Business+-uitvoeringen voegen daar extra dynamiek aan toe, met zaken als de R-Line bodykit, 17 inch lichtmetalen velgen ‘Sebring’ en Matrix LED-verlichting. De Passat GTE Business, die tot 55 kilometer** (WLTP) elektrisch aangedreven kan rijden, heeft uiteraard alle Business-elementen en daarnaast specifieke features als blauwe accenten en een speciaal GTE-display dat het functioneren van de plug-in hybridetechnologie inzichtelijk maakt.

Volkswagen Passat bereikbaarder dan ooit - Visual (4)

Het motorengamma

In goede traditie is er een breed motorengamma voor de Passat. Dat begint met twee benzinemotoren: de 1.5 TSI met 110 kW/150 pk en de 2.0 TSI met 140 kW/190 pk. Ook zijn er twee dieselmotoren: de 2.0 TDI met 110 kW/150 pk en de 2.0 TDI met 140 kW/190 pk. De Passat GTE heeft een systeemvermogen van 160 kW/218 pk.

Een greep uit de prijslijst

De nieuwe Passat-modellen zijn direct bestelbaar. De Passat Business 1.5 TSI DSG is er nu vanaf € 37.995* (Variant: € 40.525*). De Passat R-Line Business+ 1.5 TSI DSG (110 kW/150 pk) is er vanaf € 41.420* (Variant € 43.865*) en de Passat GTE Business vanaf € 47.215* (Variant: € 48.960*).


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie pondealer.nl/algemene-verkoopinformatie
**) Het vermelde aantal kilometers is de theoretische maximale actieradius volgens de WLTP testsystematiek. Deze maximale actieradius kan onder meer worden beïnvloed door de voertuigconfiguratie, acculeeftijd en -conditie, rijstijl en de gebruiks-, omgevings- en klimaatomstandigheden zoals de buitentemperatuur, de verkeerssituatie en het rijgedrag.