Volkswagen ID.4: licht is het nieuwe chroom

De Volkswagen ID.4 heeft krachtige en sportieve looks, maar tegelijkertijd ook een vriendelijke uitstraling. De innovatieve verlichtingstechnologie speelt een belangrijke rol in dat uitgesproken voorkomen en is een belangrijk onderdeel van het designconcept van Volkswagen’s eerste elektrische SUV.


ID.4 1

Hightech by Volkswagen: IQ.Light

Dankzij IQ.Light beschikt de ID.4 over LED matrixkoplampen waarin elf individuele LEDs zijn verwerkt. Afhankelijk van de situatie kunnen deze afzonderlijk van elkaar worden gedimd of uitgeschakeld. De omgeving vóór de auto wordt altijd met een zo helder mogelijke bundel verlicht, zonder tegemoetkomend verkeer te verblinden. Als de verlichting is ingeschakeld, staan de koplampen met elkaar in contact via een lichtbalk. Zodra de sleutel van de ID.4 wordt gedetecteerd, gaan de koplampen aan en draaien de lichtmodules omhoog. Met Keyless Advanced heet de ID.4 zijn bestuurder welkom met ‘openende ogen’ die opzij draaien – alsof de auto oogcontact zoekt met de bestuurder.

Elektrisch naar de toekomst

Volkswagen’s elektrische offensief is ingeluid met de ID.3 en ID.4. De eerste exemplaren van de ID.3 staan inmiddels bij de Nederlandse dealers. De ID.4 wordt op 23 september officieel onthuld, de eerste leveringen staan voor eind dit jaar gepland.

Innovatieve 3D LED achterlichten

De ID.4 is het eerste model van Volkswagen met 3D LED-achterlichten. Beide units hebben negen elementen, die afzonderlijk van elkaar kunnen oplichten en een rijk, homogeen rood schijnsel geven. De 3D LED-achterlichten hebben dynamische richtingaanwijzers en remlichten in een X-vorm.


ID.4 2

Ambitie

Volkswagen heeft de ambitie om het grootste merk te worden op het gebied van elektrische mobiliteit. Tot 2024 investeert de Groep zo’n 33 miljard euro in het project, waarvan 11 miljard euro is gereserveerd voor het merk Volkswagen. De vestiging in Zwickau wordt de grootste fabriek van elektrische voertuigen in Europa en speelt een leidende rol in de transformatie van Volkswagen’s wereldwijde netwerk. De voorbereidingen voor de productiestart van de ID.4 zijn in volle gang. De pre-productie is inmiddels begonnen in het Chinese Anting, en vanaf 2022 wordt de ID.4 ook in Chattanooga in de VS gebouwd.


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.