Volkswagen e-care: elektrisch rijden zonder spanning

Om (de stap naar) elektrisch rijden zo makkelijk mogelijk te maken introduceert Volkswagen vandaag Volkswagen e-care: een uitgebreid dienstenpakket vol zekerheden, gemakken en extra’s.

Elektrische mobiliteit zorgeloos en makkelijk

Volkswagen maakt elektrisch rijden bereikbaar met een snel groeiend gamma emissievrij rijdende modellen zoals de e-up!, de e-Golf en binnenkort de nieuwe ID.3, die snel wordt gevolgd door de ID.4. Het merk vindt dat elektrische mobiliteit zorgeloos én makkelijk moet zijn en introduceert daarom Volkswagen e-care. Het uitgebreide pakket van zekerheden en diensten wordt standaard geleverd bij elke elektrische Volkswagen en is uit te breiden met innovatieve laad- en mobiliteitsoplossingen.

Zekerheid

Aan de basis van Volkswagen e-care staan de zekerheid van 2 jaar fabrieksgarantie en 8 jaar garantie op de accu. Afhankelijk van het model is ook tot liefst 6 jaar onderhoud inbegrepen. En dankzij de mobiliteitsservice blijven rijders van een elektrische Volkswagen altijd mobiel – ook als de accu onverhoopt leeg is.

Gemakkelijk en uitgebreid

Volkswagen begrijpt dat elektrisch rijden net even anders is en e-care biedt handige hulp. Met instructievideo’s bijvoorbeeld en met direct bruikbare tips & tricks. De elektrisch rijden-training (standaard bij de laadpas) leert gebruikers om alles uit een elektrische Volkswagen te halen. Volkswagen e-care biedt ook toegang tot alle diensten van Shuttel: van de installatie van een laadpunt via een handige laadpas (ook voor parkeren) tot en met een mobiliteitskaart voor álle vervoersvormen (auto, deelauto, OV en OV-fiets).

Volkswagen vindt naast gemak ook transparantie erg belangrijk en biedt daarom ook aantrekkelijke laadabonnementen aan. Bij gebruik in Nederland zijn er geen starttarieven voor laadsessies en er geldt één vast kWh tarief, ongeacht het type laadpaal (thuis, openbaar en snelladen). Op basis van het geschatte jaarkilometrage wordt een vast tarief per maand vastgesteld en aan het einde van het jaar wordt het minder- of meerverbruik verrekend. Zo betaal je dus nooit te veel. Bij 10.000 km per jaar is zo’n abonnement er al vanaf € 42,- per maand inclusief btw.

De handige extra’s

Het vooruitstrevende van elektrische Volkswagens zit hem ook in de slimme connectiviteit. De We Connect app geeft bijvoorbeeld altijd toegang tot de belangrijkste autogegevens en maakt het bij de elektrische modellen mogelijk om met je smartphone de auto te laten verwarmen of koelen. Ook heel handig: de kaarten van het navigatiesysteem zijn online te actualiseren. In een later stadium komen voor de nieuwe elektrische modellen van Volkswagen ook on-demand functies beschikbaar. Daarmee is het bijvoorbeeld mogelijk om entertainment- en veiligheidsopties ‘over the air’ te bestellen en te activeren.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.