Uit de startblokken: Audi S8 en A8 met V8-power

De nieuwe Audi S8 dankt zijn vermogen van 420 kW/571 pk en koppel van 800 Nm aan een 4.0 V8 TFSI met dubbele turbo’s. Zijn topsnelheid is begrensd op 250 km/u, de acceleratie van 0-100 km/u neemt 3,8 seconden in beslag. Voor maximale efficiency beschikt de V8 over mild-hybridetechnologie en cilinderuitschakeling (cylinder on demand). Ook het onderstel draagt bij aan de unieke rijervaring. Zo heeft de S8 standaard adaptieve luchtvering met actieve demping, dynamische vierwielbesturing en een sportdifferentieel.


Uit de startblokken Audi S8 en A8 met V8-power 12

Herkenbaar, connected en luxueus

Het sportieve topmodel is te herkennen aan sportieve details zoals buitenspiegels in aluminium-optiek en twee dubbele uitlaatpijpen. Ook in het luxe interieur zijn exclusieve S-designaccenten terug te vinden. Met het digitale MMI touch response-systeem zijn vrijwel alle functies van de auto via twee grote schermen of via spraak te bedienen. MMI navigatie plus maakt navigeren met online verkeersinformatie mogelijk. Tevens is dit de spil in het brede aanbod van Audi connect- en Car-to-X-diensten. In de City- en Tour-pakketten komen de nieuwste en meest geavanceerde assistentiesystemen samen.


Uit de startblokken Audi S8 en A8 met V8-power 11

Ook op andere gebieden laat de Audi S8 wat luxe en features betreft weinig te wensen over. Zo krijgt hij standaard onder meer HD Matrix LED koplampen met Audi laser grootlicht en OLED achterlichten, leder ‘Valcona’ bekleding, automatische airconditioning met vier zones, een Bang & Olufsen 3D Premium soundsystem, servosluiting voor de portieren, elektrisch bedienbare zonwering voor de achterruit en achterzijruiten, en meer.

De nieuwe Audi S8 is leverbaar vanaf € 193.850.*

 


Uit de startblokken Audi S8 en A8 met V8-power 5

A8 60 TDI: de top in dieseltechnologie

Ook de nieuwe Audi A8 60 TDI met V8-diesel inclusief elektrische compressor (320 kW/435 pk en 900 Nm koppel) is nu te bestellen bij de Audi-dealer. Er is keuze uit de normale en verlengde wielbasis. De A8 60 TDI accelereert in 4,4 seconden van 0-100 km/u en haalt een topsnelheid van 250 km/u (begrensd). quattro permanente vierwielaandrijving zorgt samen met adaptieve luchtvering voor optimale dynamiek en een hoog veiligheidsniveau. De uitrusting omvat onder meer LED-verlichting, de Audi virtual cockpit, MMI navigatie plus met MMI touch response en volledige connectiviteit.

De nieuwe A8 60 TDI is leverbaar vanaf € 144.670* en de A8 L 60 TDI vanaf € 147.870*.


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
* Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie Pondealer.nl