SEAT en CUPRA pakken uit in Genève

SEAT en CUPRA pakken dit jaar uit op de autosalon van Genève met een groot aantal nieuwe en spannende modellen en ontwikkelingen. Zo beleeft de CUPRA Formentor - het eerste model dat exclusief voor CUPRA is ontwikkeld - zijn wereldpremière en krijgt het publiek de CUPRA Leon voor het eerst te zien.

Groot nieuws van SEAT en CUPRA

Ook SEAT heeft groot nieuws, in de vorm van de geheel nieuwe SEAT Leon. In Genève staat de complete line-up inclusief versies met geëlektrificeerde aandrijvingen. Ook de sportieve SEAT Tarraco FR beleeft er zijn première. SEAT presenteert in Genève daarnaast zijn laatste oplossingen voor stedelijke mobiliteit, waaronder de wereldpremière van de eScooter.

Seat Leon eHybrid:eTSI-3

De nieuwe SEAT Leon – eHybrid en eTSI

De nieuwe SEAT Leon wordt in Genève voor het eerst getoond aan het grote publiek, inclusief de mild hybride (eTSI) en plug-in hybride (eHybrid) varianten. De geavanceerde eHybrid plug-in hybride combineert de TSI-benzinemotor met een elektromotor en heeft een systeemvermogen van 150 kW/204 pk. Dankzij de 13 kWh lithium-ion accu kan de eHybrid tot zestig kilometer volledig elektrisch rijden. De nieuwe SEAT Leon is ook leverbaar met mild hybride technologie (eTSI). Het systeem combineert de 1.0 TSI 81 kW/110 pk of 1.5 TSI 110 kW/150 pk benzinemotor met 48V mild-hybrid technologie en shift-by-wire DSG-automaat.

SEAT Tarraco FR

SEAT presenteert in Genève de sportieve Tarraco FR. Uiterlijk is hij onder meer te herkennen aan de bredere wielkasten, 19 inch FR lichtmetalen velgen, sportieve achterspoiler en donker uitgevoerde dakrails, raamomlijstingen en buitenspiegels. De Tarraco FR is optioneel leverbaar met de nieuwe en exclusieve Merlot Red-lak en 20 inch lichtmetalen FR-velgen. Het interieur van de Tarraco FR is onder andere voorzien van elektrisch verstelbare kuipstoelen met geheugenfunctie, aluminium pedalen, een nieuw sportstuurwiel met FR-logo en een 9,2 inch infotainmentsysteem. Met zijn sportonderstel biedt hij de kenmerkende FR-rijdynamiek. Prijzen voor de Tarraco FR beginnen bij € 40.990* of vanaf € 275* netto bijtelling per maand, voor de handgeschakelde 1.5 TSI met 110kW/150pk.

Cupra Leon

CUPRA Leon

Het publiek kan in Genève kennismaken met de nieuwe CUPRA Leon die als hatchback en Sportstourer op de markt komt. De CUPRA Leon wordt de allereerste Leon met het CUPRA-embleem in de grille. De CUPRA Leon is ontwikkeld als benchmark in zijn segment en onderscheidt zich zowel in design als in high-performance aandrijflijnen. Geheel CUPRA-eigen zijn het vooral de prestaties en dynamiek die de meeste klanten zullen triggeren. Op dit vlak stelt de geheel nieuwe CUPRA Leon niet teleur. De CUPRA Leon is leverbaar met 2.0-liter benzinemotoren die tot 228kW/310 pk leveren. Stuk voor stuk zijn ze gekoppeld aan een DSG-automaat met shift-by-wire technologie. Hij wordt ook leverbaar als 180kW/245pk sterke plug-in hybride.

Cupra e-Racer

CUPRA e-Racer

De autosport verandert en CUPRA doet mee met 's werelds eerste volledig elektrische toerwagen. De CUPRA e-Racer biedt alle voordelen van een pure elektrische aandrijflijn. Vier elektromotoren aangedreven door een batterij van 65 kWh zorgen samen voor een piekvermogen van 500 kW/680 pk en een koppel van 960 Nm. Vanaf 2021 treedt de e-Racer aan in het nieuwe elektrische toerwagenkampioenschap PURE ETCR.

Cupra Formentor

CUPRA Formentor

CUPRA toont op de Autosalon van Genève de volgende fase in zijn ontwikkeling. De CUPRA Formentor, het eerste model dat exclusief is ontwikkeld voor CUPRA, beleeft er zijn wereldpremière.

De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend. *) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld (fiscale waarde), inclusief BTW, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Netto bijtelling o.b.v. bruto inkomen van €55.000 per jaar, zonder gevolgen heffingskortingen en fiscale waarde € 40.120. Zie voor verkoopinformatie ponoccasion.nl.