Plug-in hybride ŠKODA SUPERB iV: nu te bestellen

Na de CITIGOe iV is de SUPERB iV het tweede model van ŠKODA onder het nieuwe ‘iV’ label, dat exclusief is voorbehouden aan de geëlektrificeerde modellen van het Tsjechische merk. Tegelijkertijd is de SUPERB iV de allereerste plug-in hybride in de historie van ŠKODA. Hij beschikt over een 1.4 TSI benzinemotor (115 kW/156 pk) die is gekoppeld aan een zestraps DSG-transmissie. Daarnaast heeft de SUPERB iV een 85 kW sterke elektromotor die wordt gevoed door een lithium-ion batterij met een capaciteit van 37 Ah en een energie-inhoud van 13 kWh. Deze batterij is vóór de achteras in de wagenvloer geïntegreerd.


Plug-in hybride ŠKODA SUPERB iV nu te bestellen 7

Krachtige prestaties, riante actieradius

De SUPERB iV heeft een systeemvermogen van 160 kW/218 pk en een maximumkoppel van 400 Nm. De elektrische actieradius bedraagt maximaal 55 kilometer volgens de WLTP-norm*. In combinatie met de verbrandingsmotor komt de totale actieradius op 850 kilometer*.


Plug-in hybride ŠKODA SUPERB iV nu te bestellen 6

SUPERB iV: altijd compleet

De ŠKODA SUPERB iV HATCHBACK en COMBI zijn met ingang van vandaag te bestellen en staan vanaf januari 2020 bij de Nederlandse dealers. Wat uitrusting betreft biedt de plug-in hybride SUPERB keuze uit twee compleet uitgeruste uitvoeringen. De Business Edition krijgt onder meer LED-koplampen, Bluetooth telefoonvoorbereiding, een Wifi hotspot en de Phonebox voor draadloos opladen van smartphones. Ook inbegrepen zijn Climatronic automatische airconditioning met twee klimaatzones, cruise control met snelheidsbegrenzer en Front Assist. De SUPERB iV Business Edition beschikt daarnaast over het Amundsen-navigatiesysteem met 8 inch kleuren-touchscreen, 1 jaar ŠKODA Care Connect en een driejarig abonnement voor de Mijn ŠKODA Module.


Plug-in hybride ŠKODA SUPERB iV nu te bestellen 5

Als Sportline Business biedt de vernieuwde SUPERB nog meer luxe en een sportief in- en exterieur. Highlights zijn bijvoorbeeld 18 inch lichtmetalen velgen, full-Led Matrix-koplampen vóór met LED-achterlichten inclusief dynamische richtingaanwijzers, het digitale instrumentarium (Virtual Cockpit), een sportonderstel inclusief XDS evenals sportstoelen voor en achter inclusief Alcantara bekleding.


Plug-in hybride ŠKODA SUPERB iV nu te bestellen 2

Slimme laadoplossingen

Prijzen van de ŠKODA SUPERB iV beginnen bij € 42.450* voor de SUPERB iV HATCHBACK Business Edition. Als COMBI is de SUPERB iV (Business Edition) te bestellen vanaf € 43.450*. ŠKODA biedt een keur aan laadoplossingen en met de speciale Shuttel laad- en mobiliteitspas kan niet alleen bij 70.000 laadpalen worden geladen, maar ook gebruik worden gemaakt van andere vormen van mobiliteit, zoals deelauto’s, een taxi of OV.


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.