Nieuwe Volkswagen Arteon Shooting Brake vanaf nu in de showroom

De nieuwe Volkswagen Arteon Shooting Brake is vanaf dit weekend te bewonderen bij Pon Dealer Volkswagen. Deze luxe, sportieve en nóg ruimere versie van de Arteon dankt zijn dynamische looks onder meer aan de lage, lange daklijn en de brede wielkasten. Daarbij biedt hij de ruimte en het gebruiksgemak van een estate. Hij is er als krachtige en zeer luxe R-Line Business+ vanaf € 49.490*.


De nieuwe Volkswagen Arteon Shooting Brake: verrassend stijlvol en elegant

De nieuwe Shooting Brake is de tweede telg van de Arteon line-up, die recentelijk fors is vernieuwd. Het kenmerkende Arteon-design is verder verfijnd met nieuwe elementen, zoals de hightech LED-verlichting voor en achter, inclusief de LED-dagrijverlichting over de gehele voorzijde.

In het volledig nieuwe interieur vallen de Digital Cockpit Pro, de hoogwaardige afwerking en de connected features en diensten van We Connect op. Ook met zijn assistentiesystemen zijn de nieuwe Arteon en Arteon Shooting Brake helemaal van nu. Zo maakt Travel Assist gedeeltelijk autonoom rijden mogelijk en met het Active Lighting System fungeren zelfs de LED-koplampen als assistentiesysteem, bijvoorbeeld door bochten al te verlichten nog voor de bestuurder de stuurbeweging inzet.

Nieuwe Volkswagen Arteon Shooting Brake nu in de showroom - 9

Sportieve luxe

De Arteon en Arteon Shooting Brake zijn exclusief te bestellen als R-Line Business+. Deze sportieve en zeer luxe uitvoering onderscheidt zich met zijn R-styling, de 18 inch ‘Sebring’ lichtmetalen velgen, de LED Plus-koplampen en extra donker getinte ramen achter. Ook het interieur bevat diverse sportieve accenten, zoals een zwarte dakhemel en een driespaaks multifunctioneel stuur met R-line afwerking en schakelpaddles. Eveneens standaard zijn het navigatie-, radio- en multimediasysteem ‘Discover Media’ inclusief streaming internet, de eerder genoemde Digital Cockpit Pro en een achteruitrijcamera. Voor een hoog veiligheids- en comfortniveau is Travel Assist inclusief Lane Assist en Emergency Assist inbegrepen. Met het oog op gebruiksgemak is de achterklep elektrisch te openen, desgewenst met een voetbeweging onder de bumper (optioneel voor de Arteon), en dankzij Keyless Acces zijn de Arteon en Arteon Shooting Brake sleutelloos toegankelijk en te starten.

Innovatieve en krachtige aandrijflijnen

De Arteon en Arteon Shooting Brake waren al te bestellen met de 140 kW/190 pk sterke 2.0 TSI benzinemotor. Deze krachtige motor is standaard gekoppeld aan een zeventraps DSG-automaat. De 2.0 TSI maakt gebruik van het innovatieve B-cyclus verbrandingsproces, dat zorgt voor een lager verbruik, minder schadelijke emissies én meer trekkracht (320 Nm tussen 1.500 en 5.100 tpm).

De Arteon en Arteon Shooting Brake zijn sinds deze week ook te configureren met de 147 kW / 200 pk sterke 2.0 TDI-dieselmotor met twin-dosing, waarbij twee SCR-katalysatoren met individuele AdBlue-injectie worden ingezet. Deze geavanceerde technologie reduceert de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) met maximaal 80%. Ook deze krachtige, zuinige en zeer schone diesel-uitvoering is standaard gekoppeld aan de DSG-automaat. Hij is leverbaar vanaf € 55.490* (Arteon) of € 55.990* (Arteon Shooting Brake). De Arteon Shooting Brake 2.0 TSI DSG is er al vanaf € 49.490* en de Arteon Gran Turismo vanaf € 48.950*. De extra ruimte en exclusieve looks van de Shooting Brake hebben daarmee slechts een meerprijs van maximaal € 540 ten opzichte van de Gran Turismo.


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie pondealer.nl/algemene-verkoopinformatie.