Nieuwe Golf met nieuwe 1.0 eTSI mild-hybride en standaard DSG nu te bestellen

Volkswagen breidt het gamma van geëlektrificeerde Golf-modellen opnieuw verder uit, en introduceert de Golf 1.0 eTSI mild-hybride. Hij is krachtig, efficiënt én compleet uitgerust. De Golf 1.0 eTSI Life met standaard DSG-transmissie is er vanaf € 31.340*.


volkswagengolfetsi10-2

De Golf 1.0 eTSI heeft efficiënte mild hybride-technologie aan boord. Hij maakt gebruik van een 48V elektrisch systeem, een riem-aangedreven dynamo, een lithium-ion-accu en de automatische zeventraps DSG-transmissie. Met dit slimme systeem is ‘zeilen’ mogelijk. Als de bestuurder het gas loslaat, schakelt de verbrandingsmotor uit en rijdt de Golf zonder brandstof te verbruiken. De Golf 1.0 eTSI mag aanhangers met een gewicht tot 1.300 kg trekken.

volkswagengolfetsi11

Pittige prestaties, gunstige verbruikscijfers

De direct ingespoten 1,0-liter turbomotor (81 kW/110 pk, koppel 200 Nm) is goed voor pittige prestaties, zoals een acceleratie van 0-100 km/u in 10,2 seconden en een topsnelheid van 202 km/u. Het gemiddelde verbruik bedraagt 5,2 l/100 km (CO2: 118-119 g/km)**. Dankzij een katalysator én een partikelfilter voldoet de Golf 1.0 eTSI aan de Euro 6D-ISC-FCM emissienorm.

Luxe standaard inbegrepen

De Golf 1.0 eTSI is er in Life-uitvoering vanaf € 31.340*. Standaard zijn dan lichtmetalen velgen, Comfortstoelen, de Digital Cockpit Pro, Climatronic airconditioning, parkeersensoren, Radio- en multimediasysteem ‘Composition’, App-Connect (Apple Carplay), draadloze oplaadmogelijkheid voor smartphones, We Connect Plus mobiele diensten en de Adaptive Cruise Control.

De Golf 1.0 eTSI Life Business (vanaf € 33.690*) is nog luxer en vult de uitrusting van de Life aan met onder meer LED ‘Plus’-koplampen, navigatiepakket Discover Pro (o.a. 10-inch kleuren touchscreen, navigatie met 3D-kaartweergave, voice control, DAB+ radio, streaming internet, over the air updates), elektrisch verstelbare ErgoActive bestuurdersstoel met massagefunctie, diefstalalarm en het bestuurdersassistentiepakket (Travel Assist, Park Assist, Side Assist en Traffic Jam Assist).


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.
*) Alle prijzen vermeld in dit nieuwsbericht zijn, tenzij anders vermeld inclusief BTW en BPM, kosten rijklaarmaken, recyclingbijdrage en legeskosten. Zie voor verkoopinformatie ponoccasion.nl/verkoopinformatie.
** De genoemde verbruikscijfers zijn gebaseerd op de uitkomsten van de op dit moment geldende Europese testmethode. Afhankelijk van meeruitvoeringen, weg-, verkeers- en weersomstandigheden, milieu-invloeden, conditie van de auto en rijstijl kunnen in de praktijk verbruikswaarden voorkomen die hiervan afwijken.