De Volkswagen ID.3 laat van zich horen

Het nieuwe Acoustic Vehicle Alerting System (AVAS) van Volkswagen produceert een karakteristiek geluid bij het optrekken tot 30 km/u en bij achteruitrijden. Het geluid is zowel in als rond de auto te horen en verandert aan de hand van de snelheid en mate van acceleratie.


De Volkswagen ID.3 laat van zich horen 5

Het geluid van nieuwe mobiliteit

Volkswagen laat bij het ontwikkelen van de nieuwe generatie elektrische auto’s niets aan het toeval over en dat geldt ook voor het geluid dat ze gaan produceren. Het designteam is een samenwerking aangegaan met de bekende componist Leslie Mandoki om tot een sound te komen die niet alleen goed opvalt bij voetgangers en fietsers, maar die ook de identiteit van de ID.-Family perfect uitstraalt. Mandoki en het designteam van Volkswagen zijn tot een unieke en opvallende compositie gekomen die niet alleen onder alle omstandigheden duidelijk hoorbaar is, maar ook futuristisch en aantrekkelijk klinkt.


De Volkswagen ID.3 laat van zich horen 6

Volkswagen ID.3

De revolutionaire Volkswagen ID.3 komt in de tweede helft van 2020 naar Nederland. Volkswagen viert de introductie van deze elektrische auto met een exclusieve en luxe uitvoering: de ID.3 1ST. Speciaal voor snelle beslissers maakte Volkswagen het mogelijk om een productieplaats voor deze limited edition te reserveren. In no-time waren de duizenden voor Nederland beschikbare plekken vergeven. Potentiële kopers kunnen hun interesse echter nog steeds kenbaar maken op de speciale website. De prijzen en specificaties van de ID.3 1ST en de reguliere modellen worden binnenkort bekendgemaakt.


De informatie in dit nieuwsbericht was actueel op de datum van publicatie. Wijzigingen in modellen, uitvoeringen, prijzen, technische specificaties, afbeeldingen, of andere informatie zijn te allen tijde voorbehouden. Aan de inhoud van dit nieuwsbericht kunnen geen rechten worden ontleend.